بیماری های پوستی در افراد مسن

محتوا

بیماری های پوستی در افراد مسن

لکه های سنی یا کبدی

این لکه های قهوه ای مسطح هیچ ارتباطی با کبد ندارند بلکه بوسیله نور خورشید و معمولا روی صورت، دست ها، پشت و پاها ایجاد می گردند. این ضایعات معمولا بی آزار هستند اما باید توجه داشت که نواحی تیره، نامنظم و بدون برامدگی می تواند یک نوع از ملانوم باشد که نیازمند بررسی و درمان است. قابل توجه این که کرم های تجارتی ضد لک می توانند تا حدی آن ها را از بین ببرند. اما روش های درمان موثر تری با دارو یا گاز ازت مایع یا اشعه لیزر وجود دارند. در صورت مشاهده این لکه های تیره و قهوه ای حتما به یک متخصص پوست مراجعه نمایید تا درمان صورت گیرد دکتر طناز فخیم متخصص پوست برای درمان لکه های سنی یا کبدی، روش درمانی موثری را در نظر می گیرند تا بهترین نتیجه دریافت شود.

بیماری های پوستی در افراد مسن

کراتوزسبورئیک

این ضایعات برجسته یا زگیل مانند قهوه ای یا سیاه رنگ بوده و ظاهر آن ها به شکلی است که گویی آن ها را به پوست چسبانده اند. این ها سرطان نیستند و در افراد مسن به وفور دیده می شوند. اگر این ضایعات آزار دهنده باشند، می توان آن ها را به راحتی درمان نمود.

توده های عروقی گیلاسی

این ضایعات، توده های کوچک، برجسته و به رنگ قرمز روشن هستند که در اثر گشاد شدن عروق سطحی بوجود می آیند و هیچ ضرری ندارند این ها در بدن بیش از 85 درصد مردم میانسال و مسن و اکثرا در تنه یافت می شوند. این ضایعات را می توان با لیزر یا سوزاندن، درمان نمود.

پارگی مویرگها

اتساع و پارگی مویرگهای صورت ناشی از آثار مخرب نور خورشید است درمان آن ها با لیزر یا سوزاندن می باشد .

زونا

بیماری زونا ناشی از التهاب یک رشته عصبی به علت ویروس آبله مرغان است. علائم اولیه شامل درد در محل درگیری عصب، سردرد یا خستگی و بی حالی است. زونا در هر سنی ممکن است رخ دهد اما در افراد مسن شایع تر و دردناک تر است. ویروس به ریشه یک عصب حمله می کند و در مسیر آن عصب پیش می رود و در نتیجه تاول در پوست به صورت خطی در همان مسیر ایجاد می شود که ممکن است در سر، صورت، تنه یا اندم ها باشد.

اگزمای شوره ای ( درماتیت سبورئیک)

علائم این بیماری شامل قرمزی و وجود پوسته های چرب در پوست است. معمولا مناطقی از پوست را که دارای غدد چربی بیشتری هستند نظیر سر، طرفین بینی، ابروها ، پلک ها، پشت گوش ها و وسط سینه را درگیر می کند.

بعضا نواحی دیگری نظیر ناف، سینه، باسن و زیر بغل را نیز ممکن است گرفتار کنند. اگزمای شوره ای را ممکن است بتوان با موفقیت درمان کرد و یا گاهی خود به خود خوب شود، لکن تمایل به عود دارد. شستوشوی مکرر مفید است. در درمان این بیماری پوستی دکتر طناز فخیم متخصص پوست و مو ممکن است در صورت لزوم از درمان های موضعی از جمله ترکیبات کورتونی با قدرت کم و شامپوهای مخصوص استفاده نمایند.

واریس وریدی

عروق واریسی در واقع وریدهای بزرگ شده ای هستند که آبی و برجسته بنظر می رسند. این بیماری در افراد مسن بسیار شایع می باشد. وقتی بازگشت خون از اندام ها به سمت قلب به علت خرابی دریچه های رگ ها مختل می شود، جاذبه زمینی سبب پس زدن خون از قلب به عروق می شود و در نتیجه، وریدها پیچ خورده و متورم می گردند. این بیماری به ندرت خطر ساز خواهد بود. علائم عروق واریسی را میتوان با اجتناب از ایستادن طولانی و بالا نگه داشتن پا در زمان نشستن یا دراز کشیدن و پوشیدن جوراب تخفیف داد. موارد شدید تر را باید با جراحی و یا تزریق بعضی مواد در داخل رگ ها از بین برد.

زخم های واریسی

نقصان جریان خون در پاها که سبب واریس می شود، می تواند سبب زخم های واریسی گردد. وقتی در پوست ساق پا یک خراش یا بریدگی ایجاد می شود، بدلیل نقصان جریان خون ترمیم صورت نمی گیرد. این جراحت می تواند به یک زخم کم عمق حاوی چرک تبدیل شود. این زخم ها ممکن است گاه ها یا حتی سال ها باقی بمانند که در این مدت مرتب بهبود یافته و مجددا زخمی می شوند. زخم های واریسی اغلب در قوزک پا ایجاد می شوند و ممکن است تورم و قرمزی، خارش و پوسته ریزی نیز اطراف آن مشاهده شود. جریان خون ضعیف در شریان ها می تواند علت دیگر زخم های ساق پا باشد که در این موارد با بیماری هایی نظیر دیابت، تصلب شرائین و فشار خون همراه است.

کبودی یا خونمردگی

بسیاری از اشخاص مسن از خون مردگی های سیاه یا آبی به ویژه روی بازوها و ساق پا شکایت دارند. این کبودی ها معمولا ناشی از نازک شدن پوست به علت تابش نور خورشید در طی زمان است. از دست رفتن چربی و نسج همبند پوست سبب می شود عروق خونی محافظت نشده و مستعد آسیب و صدمه گردند.

خونمردگی ها در جاهایی که همیشه با لباس پوشانده می شوند باید مورد بررسی و ارزیابی دقیق قرار گیرند. گاهی اوقات خون مردگی به علت مصرف دارو یا اشکالاتی در لخته شدن خون یا بیماری ها ی داخلی ایجاد می شود.

خارش

یکی از شایع ترین مسائل در پوست اشخاص مسن، خارش است که اغلب همراه با خشکی پوست دیده می شود، البته خارش علل دیگری هم می تواند داشته باشد. پوست افراد مسن به نظر می رسد به الیاف مصنوعی، پشم، مواد پلاستیکی، مواد شوینده، مواد سفید کننده، صابون ها و سایر مواد محرک حساس تر باشد.

برخی از خدمات دکتر فخیم متخصص پوست و مو

لیزر موهای زائد

تزریق بوتاکس

تزریق ژل

جوانسازی پوست

راه های ارتباطی دکتر فخیم متخصص پوست و مو

شماره های تماس: 44849534-44824082-09123180244

منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستیم
با تشکر مدیریت سایت دکتر فخیم متخصص پوست

1/5 (1 نظر)
دکتر طناز فخیم

متخصص و جراح پوست و مو، لیزر، کاشت مو اخذ مدرک دکترای حرفه ای پزشکی (دوره عمومی) از دانشگاه علوم پزشکی ایران دارای بورد تخصصی پوست و مو از دانشگاه علوم پزشکی ایران سابقه شرکت در کنگره های بین المللی زیر نظر برترین اساتید آمریکایی و اروپایی دارای سرتیفیکیت های متعدد مربوط به دوره های ویژه در زمینه لیزر و تکنیک های نوین زیبایی و درمانی

پاسخ

مدت زمان مطالعه ۵ دقیقه