زردزخم
محتوا
عفونت های باکتریال پوست
پوست طبیعی، بلافاصله پس از تولد توسط تعداد زیادی از انواع باکتری ها آلوده می شود که در اپیدرم و ضمایم پوست زندگی می کنند . در این مقاله قصد داریم به مطالبی نظیر ذیل بپردازیم .
- پماد زرد زخم
- انواع زرد زخم
- زرد زخم در سر
- درمان گیاهی زرد زخم
- درمان خانگی زرد زخم
- تفاوت زرد زخم و تبخال
- مدت زمان بهبود زرد زخم
- بهترین درمان برای زرد زخم

عفونتهای باکتریال پوست به سه فرم تظاهر می نمایند:
- عفونت اولیه که به طور مستقیم پوست را درگیر می کند مانند زردزخم، کورک، اکتیما، فولیکولیت و غیره .
- عفونت ثانویه که بر روی ضایعات قبلی از قبیل پشه زدگی، سوختگی، تبخال، اگزمای آتوپیک و غیره اضافه می شود .
- به صورت عوارض غیرچرکی از قبیل واسکولیت و اریتما ندوزوم خودنمایی می کند .
زردزخم
زردزخم نوعی بیماری شایع و مسری است که به صورت عفونت سطحی و پوست توسط استرپتوکوک و استافیلوکوک یا ترکیبی از دو باکتری ایجاد می شود . این بیماری دو تظاهر بالینی مختلف به نام زردزخم تاولی دارد که ضایعات هر دو دارای سقفی بسیار نازک و شکننده هستند . غالبا این سقف تنها از طبقه شاخی تشکیل شده است . اطفالی که در معرض تماس فیزیکی نزدیک با یکدیگر هستند در مقایسه با بالغین، به میزان بیشتری دچار عفونت می شوند . تظاهرات بالینی شامل خارش و درد خفیف بوده و علائم عمومی ناشایعند . زردزخم ممکن است از طریق یک خراش سطحی پوست و علت گزش حشره ایجاد شود، اما بیشتر در مناطق سالم، پوست بروز می نماید .
این بیماری خود بخود محدود شونده است اما در موارد شدید و در صورت عدم درمان ممکن است هفته ها یا ماه ها طول بکشد . گلومرولونفریت به دنبال عفونت استرپتوکوکی ممکن است همراه با زردزخم ایجاد شود اما تاکنون تب روماتیسمی به عنوان عارضه زردزخم گزارش نشده است .
در فصول تابستان و نواحی گرم و مرطوب زردزخم بیشتر شایع می باشد .
انواع زردزخم
- زرد زخم تاولی
زردزخم تاولی در شیرخواران و کودکان شایع تر است اما گاهی در بالغین نیز بوز می کند .
- زردزخم غیرتاولی
این فرم از بیماری، بیش از هفتاد درصد انواع زردزخم را شامل می شود . کودکان (در هر سنی) و حتی بالغین به این بیماری مبتلا می شوند .
- زردزخم راجعه
حفره قدامی بینی شایع ترین محل انتقال عفونت می باشد .
پیشگیری از بروز زردزخم
استفاده موضعی از کرم موپیروسین یا پماد آنتی بیوتیکی سه گانه شامل باسیتراسین، پلی سپورین و نئومایسین یا اسید فوسیدیک سه بار در روز در محل خراش یا گزش حشرات می تواند در پیشگیری موثر باشد . البته استفاده از این داروها بهتر است با تجویز پزشک صورت گیرد .
درمان زردزخم
زردزخم ممکن است خودبخود بهبود یافته و یا مزمن و منتشر شود . مطالعات انجام شده نشان می دهد که مصرف پماد موپیروسین دو درصد به اندازه اریترومایسین خوراکی در درمان زردزخم موثر است . همچنین پمادهای حاوی اسید فسیدیک، نئومایسین و باسیتراسین در درمان ضایعه مفید واقع می شوند . در موارد ژنرالیزه و همراه با آدنوپاتی یا در موارد مشکوک به نوع نفریتوژنیک، تجویز آنتی بیوتیکهای سیستمیک ضروری خواهد بود .
جهت کسب اطلاعات بیشتر به دکتر پوست خوب در غرب تهران مراجعه نمایید .
برخی از خدمات دکتر طناز فخیم :